Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

ΠΑΡΟΣ: Όσα συζητήθηκαν και φαίνεται να δρομολογούνται στη συνάντηση του “ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ” και του Βελεντζείου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας για το Αεροσκάφος – Ασθενοφόρο του Ιδρύματος


Πραγματοποιήθηκε, σήμερα το μεσημέρι, ημέρα Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015, η προγραμματισμένη συνάντηση του “Συντονιστικού για την Υγεία” με τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό με αντικείμενο το Αεροσκάφος – Ασθενοφόρο του Βελεντζείου Ιδρύματος και τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στο κοινωφελές ίδρυμα και το Υπουργείο Υγείας – ΕΚΑΒ ή ΕΚΕΠΥ, βάσει της οποίας το Υπουργείο θα χρηματοδοτεί το Βελέντζειο Ίδρυμα για τις αεροδιακομιδές που θα πραγματοποιεί. Στη συνάντηση με τον αν. Υπουργό η αντιπροσωπεία του “ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ” και του Βελεντζείου Ιδρύματος ενημέρωσαν διεξοδικά τον Ανδρέα Ξανθό για την λύση που προτείνει το Βελέντζειο, τα προβλήματα που λύνει, τα πλεονεκτήματα που παρουσιάζει η λύση αυτή, την προοπτική που έχει και το όραμα του ιδρύματος για το μέλλον σε περίπτωση που προωθηθεί η λύση αυτή και ευοδωθεί η όλη προσπάθεια.Το κύριο βάρος της ενημέρωσης και παρουσίασης των επιχειρημάτων υπέρ της πρότασης για σύναψη προγραμματικής σύμβασης ανέλαβαν ο εκπρόσωπος του “ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ” Ηλίας Γουρδούκης, και εκ μέρους του Βελεντζείου Ιδρύματος ο Ευριπίδης Ακάλεστος, που είναι και μέλος του ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ, και ο σύμβουλος του Βελεντζείου Ιδρύματος γιατρός Παντελής Μεσσαρόπουλος. Τα μέλη της παριανής αντιπροσωπείας ανέλυσαν όλες σχεδόν τις πτυχές του θέματος δίνοντας πληθώρα στοιχείων τόσο για την πρώτη φάση όσο και για τις επόμενες, όταν και αν αναπτυχθούν και προχωρήσουν οι επόμενες φάσεις που έχει ήδη δρομολογήσει ή σκέφτεται να εξετάσει το Βελέντζειο Ίδρυμα.

Ή παρουσίαση του θέματος ήταν τόσο πλήρης και πειστική που ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ Νίκος Καρβούνης, οποίος είχε κληθεί στη σύσκεψη και είχε ενημερωθεί σχετικά και κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Πάρο και είχε δείξει ότι είχε πεισθεί, για τη σημασία του εγχειρήματος και τις λύσεις που θα μπορούσε να προσφέρει, ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία της κρίσης, υποστήριξε με μεγαλύτερη θέρμη ακόμη και από τη παριανή αντιπροσωπεία την προώθηση της προγραμματικής σύμβασης. Έφθασε, μάλιστα, στο σημείο να ζητήσει να του επιτραπεί, αν νομικά γίνεται, να υπογράψει ο ίδιος για λογαριασμό της 2ης ΥΠΕ την προγραμματική σύμβαση με το Βελέντζειο Ίδρυμα.

Ξεκάθαρα υπέρ της σύναψης της προγραμματικής σύμβασης ήταν και οι βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος, Αντώνης Συρίγος και Νίκος Μανιός, οι οποίοι συμμετείχαν στη σύσκεψη και είναι πλήρως ενημερωμένοι για το θέμα.
Ο Ανδρέας Ξανθός άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή και ενδιαφέρον την αναλυτική παρουσίαση του ζητήματος, υπέβαλε διευκρινιστικές και άλλες ερωτήσεις και με όσα δήλωσε στο τέλος, μείναμε όλοι με την εντύπωση, για να μην πούμε με τη βεβαιότητα, ότι είναι αποφασισμένος ήδη να δρομολογήσει το θέμα και μάλιστα όσο γίνεται πιο γρήγορα και εφόσον η νομική υπηρεσία του Υπουργείου διερευνήσει όλες τις νομικές πλευρές του θέματος και διευθετηθούν οι νομοθετικές παρεμβάσεις που απαιτούνται να γίνουν. 
Αν θέλαμε να διατυπώσουμε μια γενική εκτίμηση για τη συνάντηση θα λέγαμε ότι ήταν μια συνάντηση – συζήτηση που έπρεπε να γίνει, η οποία μπορεί να αποδειχθεί πολλαπλά χρήσιμη όχι μόνο γιατί θα πετάξει ξανά το Αεροσκάφος του Βελεντζείου πραγματοποιώντας αεροδιακομιδές, αλλά και γιατί θα ωφελήσει το Βελέντζειο Ίδρυμα δίνοντάς του προοπτική σε ό,τι αφορά το θέμα των αεροδιακομιδών. Αν όλα πάνε καλά, μέρος των πόρων που θα εισρεύσουν στο Ίδρυμα θα επιστρέψει στην παριανή και αντιπαριώτικη κοινωνία στο τομέα της Υγείας, της Παιδείας – Μόρφωσης, του Πολιτισμού και της Πρόνοιας, όπως ορίζονται στους σκοπούς του καταστατικού του. 
Στην συνάντηση εκτός των προαναφερθέντων συμμετείχαν ακόμη για λογαριασμό του Βελεντζείου Ιδρύματος ο Φραγκίσκος Βελέντζας, μέλος του Ιδρύματος, και ο Θανάσης Γαβαλάς, πρ. επιθεωρητής αεροσκαφών της Ολυμπιακής Αεροπορίας, τεχνικός σύμβουλος του Ιδρύματος και από την πλευρά του Υπουργείου ο Θάνος Μυλωνέρος που έχει αρμοδιότητα θέματα του ΕΚΑΒ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου